ACOUSTIC ENVELOPE DETECTOR

Acoustic Envelope Detector

Het gevoel van knapperigheid of krokantheid is een simultane reactie op zowel mechanische als akoestische stimulansen. Knapperig voedsel zal, wanneer het gekauwd wordt, een hoorbaar geluid produceren met een karakteristiek akoestisch profiel.

In reactie op de aanvragen van zowel universiteiten als commerciële onderzoeksinstituten, heeft Stable Micro Systems een methode ontwikkeld om deze akoestische energie te meten die vrijkomt gedurende een fysische test. Dit akoestische systeem is zeer gevoelig voor de frequenties die door knapperige en krokante producten wordt gegenereerd en ongevoelig voor de laagfrequente, mechanische geluiden van de textuur analyser.

Het systeem bevat alle benodigde componenten om aan te sluiten aan een TA.XTplus textuur analyser, die gesynchroniseerde kracht- en geluidsprofielen voor individuele testen zal genereren. Het uitvoeren van testen en het verkrijgen van geluidsdata is een eenvoudige procedure, die automatisch wordt uitgevoerd door de Exponent software.

De microfoon (er is keuze uit een geavanceerd, gekalibreerd model of een eenvoudig, ongekalibreerd type) wordt aan de TA.XTplus aangesloten via een eigen module, die door de Exponent software wordt aangestuurd. Akoestische emissie in het hoorbare gebied tot 12 kHz wordt gemeten en getransformeerd in een analoog voltage dat de hoeveelheid akoestische energie van het monster weergeeft als een functie van tijd.


Stable Micro Systems Product menu

Copyright © 1996-2014 Stable Micro Systems Ltd.  All rights reserved.    Privacy and Cookie Policy   Sitemap